Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Desítky lidí pilně uklízely Česko a také Prachatice

PRACHATICE - 2/4 2021 - 13:57 – Několik desítek lidí nabíralo více než 40 pytlů odpadků. To byl výsledek kampaně Ukliďme si Česko v Prachaticích.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Hana Rabenhauptová

  

Zapojili se do ní v sobotu 27. března, ale i několik dní předem, jak zaměstnanci Městského úřadu Prachatice, tak příznivci SeniorPointu Prachatice, občané města. K pytlům na odpadky dostávali "na startu" současně rukavice, provázky, hygienické kapesníčky a nálepky Ukliďme si Česko, Prachatice. Někteří z brigádníků v úklidu pořád pokračují, jak dokládají stále zasílané fotografie. Snímky zároveň svědčí o tom, že se část města podařilo uklidit. Nepochybně však další místa na úklid čekají.

Lidé si při letošní úklidové akci mohli sami vybrat, do které části města se pustí. Někteří v tom měli předem jasno, jako dvojice žen, které uklízely u vlakového nádraží. Další zase zamířili do areálu lesních her, jiná skupinka lidí uklízela Markétiny lázně.

Všichni dobrovolníci i organizátoři zaslouží opět velké poděkování. Ale ruku na srdce - nebylo by jednodušší, abychom všichni ty věci, které už nechceme, vhazovali přímo do popelnic, kontejnerů či košů k tomu určených?

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena