Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická ZUŠ opět on-line. Prohlédněte a poslechněte si jak

PRACHATICE - 30/12 2020 - 10:12 – Události doby nám od 1. října znemožnily koncertování pro veřejnost, proto jsme se museli opět přesunout do on-line prostředí.

      

   Z REDAKČNÍ POŠTY: Jakub Weiss, ředitel ZUŠ Prachatice

  

A protože je pro nás právě adventní čas jedním z nejnáročnějších období (i když bychom měli v klidu relaxovat a připravovat se na Vánoce :-), online koncertů a vystoupení se nakonec podařilo zrealizovat více, než jsme doufali.

Příprava online koncertu je přitom mnohem náročnější než běžné živé vystoupení. K nastudování programu, dramaturgii a zkoušce na místě přibývá ještě dobré zaznamenání zvuku a obrazu a jejich následné zpracování. Produkce takového koncertu ve výsledku zabere několik desítek hodin.

Výhodou je pak trvalé uložení a možnost vidět záznam i zpětně. Největší výhodou je dostupnost online koncertu mnohem většímu množství diváků. Bohužel se ve virtuálním světě ztrácí atmosféra a divácké reakce.

Náš on-line adventní program zahájil koncert učitelů na Libínském Sedle. Chtěli jsme dodržet tradici našich adventních koncertů v kostele sv. Anny. Bonusem nám bylo krásné sluníčko i zasněžená krajina. Záznam Adventního on-line koncertu učitelů najdete zde: VIDEO

Na 8. a 9. prosince jsme plánovali taneční a hudební večery v městském divadle. Kulturní a informační služby nám umožnily využít zázemí divadla a místo živého představení společnými silami jsme po dvě odpoledne natáčeli 1. a 2. část Vánočního koncertu. Záznam najdete zde: 1. část: VIDEO 2. část: VIDEO.

A aby těch aktivit nebylo málo a "zahrálo si" co nejvíce dětí, natáčeli jsme ve třídách ještě online koncert pro mateřské školky. Ten je bohužel neveřejný, uvidí ho právě jen děti ve školkách a odkaz ke shlédnutí dostanou rodiče vystupujících žáků.

Byl to jiný prosinec, než jsme zvyklí, ale snažili jsme se udělat radost všem, kteří mají o kulturu zájem.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena