Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Krizové centrum je tu stále pro vás a radí, jak na deprese a paniku

PRACHATICE – 8/10 2020 - 15:33 – Všichni jsme se teď ocitli ve zvláštní situaci s rouškami na obličeji, nemůžeme se běžně setkávat, a pro vás máme pár rad z Krizového centra.

      

   Z redakční pošty: Michaela Hájková, Krizové centrum - centrum pomoci rodině a dětem

  

Máme za sebou bezesporu intenzivní zážitek. I když si to mnozí z nás nepřipouštíme, koronavirus nás významně ovlivnil. Spousta firem zavřela, mnoho lidí přišlo o práci, řada lidí onemocněla. Virus s označením SARS-COV-2 není sice běžná chřipka, jak se mnohým z počátku zdálo, ale také to není virus, kterému podlehne celé lidstvo.

O několik týdnů od vypuknutí první vlny epidemie jsme si potvrdili, že je třeba mít před tímto virem respekt. Zároveň to znamená, že není třeba propadat depresi či panice. Obzvláště v případě, kdy budeme dbát na hygienu a své fyzické i duševní zdraví.

Jak tuto těžkou dobu zvládnout:

• Najděte si jeden nebo dva důvěryhodné zdroje informací a ostatní vypusťte. Zároveň si naordinujte na některý den mediální dietu, odpojte se od monitorování situace ve Vašem pracovišti, v ČR i ve světě. Podstatné věci Vám určitě neutečou.
• Síly vydrží déle, když je doplňujete. Během volného času si odpočiňte, koukněte na film, sportujte nebo si dopřejte spánek.
• Umývejte si ruce mýdlem nebo používejte antibakteriální gel.
• Při kýchání si zakrývejte nos a ústa kapesníkem.
• Vyhýbejte se velkému uskupení lidí a udržujte si bezpečný odstup

Pokud si chcete o této těžké době popovídat či řešíte ve svém životě zátěžovou situaci, na kterou Vám docházejí síly, neváhejte nás kontaktovat.

Velké nám. 14, Prachatice
Mob. 736 213 002 (Krizové centrum)
krizac@portusprachatice.cz
www.portusprachatice.cz
www.facebook.com/krizovecentrumpt

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena