Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Paraplíčko zažilo první tematický den nového roku

PRACHATICE – 20/9 2020 - 20:32 – Ve středu se v krásném dopoledni ani nikomu nechtělo věřit, že již není léto, prázdniny se s námi dávno rozloučily a za sebou máme polovinu září.

      

   Z redakční pošty: Mirka Studená, MŠ Česká – Paraplíčko

  

Ale skutečně je to tak a do naší školky se po prázdninách vrátily všechny děti, některé dokonce přišly do Paraplíčka úplně poprvé a stali se z nich malí školáčci.
Ti nejstarší, předškoláci ze čtvrté třídy, si se svými učitelkami Petrou a Zdeňkou pro všechny kamarády z celé školky připravili první tematický den letošního školního roku.

Za doprovodu písničky „ŠŠŠ“ z muzikálu Rebelové předvedli taneček s barevnými deštníky, který holčičky a kluci odměnili velikým potleskem. Paní učitelky si se všemi dětmi povídaly o tom, proč potřebujeme deštník, že nás může ochránit před deštěm i před sluníčkem a to se mu potom říká slunečník.

Odpověď na otázku jak jinak ještě deštníkům říkáme, se ozvala hned z několika stran a že to je paraple nebo paraplíčko děti věděly. „Jak se jmenuje naše školka?“ Ale tohle opravdu nebylo těžké a odpověď volaly skoro všechny pusy, jen ti naši nováčci udiveně kulili očka a pozorně všechno sledovali a poslouchali – příště už to také budou znát. A jak to bylo správně? Samozřejmě, je to Paraplíčko!

V našem Paraplíčku jsme všichni dobře schovaní nejen před deštěm, bouřkou, mrazem, ale také před různými nástrahami a nebezpečím, které by nás mohlo venku potkat. Všichni jsme kamarádi, máme se spolu rádi a vůbec, jsme skvělá parta! A to, že jsme, děti hned dokázaly tím, jak výborně spolupracovaly při zdobení smutných paraplíček a udělaly je tak krásná a barevná, až z nich ze všech byla paraplíčka veselá.

Bezvadně jsme si dnes společné chvíle užili a budeme se těšit na další dopoledne, které nám v říjnu připraví zase jiní kamarádi.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena