Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vivat Vila otevře kostel a nabídne i divadlo, poezii a čtení

PRACHATICE – 26/8 2020 - 13:10 – V rámci hudebního festivalu v unikátní funkcionalistické Kralově vile chystají organizátoři také bohatý doprovodný program.

      

   Z redakční pošty: Z redakční pošty: Barbora Koritenská, Živá Vila

  

V historickém centru města budou během sobotního dne probíhat různorodé akce. Vstup na ně je zcela zdarma, není potřeba mít ani zakoupený lístek na festival. Členové spolku Živá vila chtějí tímto programem upozornit na nevyužitý potenciál některých míst ve městě a otevřít diskuzi o využití veřejného prostoru.

Těšit se můžete na divadlo pro děti, které proběhne na arkádách Staré radnice v 10:00 dopoledne. Následovat bude básnické čtení Šimona Leitgeba a Jana Těsnohlídka ml. ve sklepních prostorech kavárny Madona. Na Velkém náměstí bude k dispozici posezení k odpočinku, příjemnému a sdílenému obědu.

Od 13:00 bude výjimečně otevřený kostel sv. Jakuba. Návštěvníci si tak téměř po roce budou moci prohlédnout interiér kostela, který se nyní nachází těsně před dokončením restaurátorských prací. Tato příležitost je opravdu ojedinělá, pohled do hlavní lodi v průběhu takto rozsáhlých stavebních úprav se už zřejmě nebude opakovat.

A třešničkou na dortu je autorské čtení dvou současných předních prozaiků Jiřího Hájíčka a Ondřeje Štindla, které se uskuteční v čajovně U Hrušky ve 14:00. Ondřej Štindl je držitelem Českého lva za scénář k filmu Pouta a seriál Svět pod Hlavou, Jiří Hájíček patří k nejúspěšnějším současným českým spisovatelům, jeho kniha Rybí krev získala v roce 2013 Magnesii Literu. V čajovně představí svůj nový román Plachetnice na vinětách, jehož děj se mimo jiné odehrává v Českém Krumlově.



Po celý sobotní den bude navíc vstup do všech institucí ve městě zdarma. Můžete tak navštívit výstavu ŠUM v galerii Dolní brána, unikátní sbírku děl O. H. Hajeka v kulturním centrum na náměstí, Prachatické muzeum s novou výstavou Secesní móda (zde bude připraven i drobný program v podobě výtvarné dílničky pro děti) nebo designcentrum Neumannka. Podrobné informace jsou dostupné na webových stránkách festivalu www.vivatvila.cz.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena