Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Podzimní prázdniny v knihovně byly tvůrčí a veselé

PRACHATIC - 2. listopadu 2019 - 10:10 - Prachatická městská knihovna tradičně nabízí zábavný program na každé dopoledne podzimních prázdnin.

      

   Z redakční pošty: Lucie Jiraňová, Městská knihovna Prachatice

  

   A připravuje ho nejen pro své čtenáře, ale i pro ostatní dětské návštěvníky. Nejinak tomu bylo i v průběhu letošních podzimních prázdnin v tomto týdnu. V úterý 29. října se děti setkaly s Čumidlem.

   Strašidýlko Čumidlo vypadá jako malý dráček s velkýma očima. Objevuje se, když někdo dělá něco, co nemá. To se pak na něj neustále upřeně dívá, prostě čumí… Jeho autor, spisovatel Hynek Klimek o tomto sympatickém strašidýlku vykládal dětským návštěvníkům plno veselých historek.

   Vyprávění prokládal i příběhy o jiných strašidelných postavách, kterými se to jen hemží v jeho slavných knižních Strašidlářích. Vyprávění pana Klimka bylo proloženo tvůrčími chvilkami, kdy se dětem věnovala Zdenka Lebedová. Ta s dětmi vyrobila nejdříve vtipnou pavoučí čelenku a později také strašidlo z dřevěných špachtlí.

   Středeční program byl neméně zajímavý. Oddělení pro děti a mládež navštívila ilustrátorka Zdeňka Študlarová, jejíž výtvarné dílny jsou velmi oblíbené. Paní Študlarová se tentokrát s dětmi zaměřila na kreslení pravěkých tvorů, kteří se vyskytují v její knížce Pravěké básničky. 

   Děti pod vedením zkušené ilustrátorky zvládly bez problémů nakreslit tvory, jejichž jméno slyšely poprvé až při dnešním programu v knihovně. Jejich šikovnost ocenila i sama paní autorka!

   Dvoudenní podzimní prázdniny utekly jako voda, ale uplyne pár týdnů a děti se budou moci radovat z prázdnin dalších. Knihovnice oddělení pro děti a mládež se budou těšit na setkání při dalším zábavném programu v průběhu prázdnin pololetních, jarních i velikonočních. 

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena