Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: První burza sazenic v chlumanské Ky.By zahradě

CHLUMANY - 30/5 2000 - 10:51 - Zejména pro zahrádkáře, kteří mají doma přebytky sazenic zeleniny, bylinek nebo květin, byla v pátek určena burza v chlumanské Ky.By zahradě.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Pěstitelé místní, ale i z okolí, přinášeli svou zelenou nabídku v krabicích i přepravkách. Byly v nich například sazenice rajčat, nejrůznějších dýní, ale třeba i docela vzrostlá rukola. Přednost měla podle organizátorů z Ky.By zahrady výměna sazeniček a hned potom jejich prodej a koupě za dobrou cenu. Ovšem "nakoupit" se dalo i bez peněz, z volné nabídky. Připraveno bylo i malé občerstvení.

   Cenná však byla na burze i příležitost setkat se s dalšími zahrádkáři a známými a podebatovat. Například o tom, jak se jaro letošního zvláštního roku vyvíjí, když například od 28. dubna platí na celém území obce Chlumany zákaz zalévání zahrad, mytí aut a napouštění bazénů z obecního vodovodu...

   Pro většinu příchozích byl páteční podvečer i příležitostí k prvnímu letošnímu rozhlédnutí se po oblíbené chlumanské Ky.By zahradě. Rozrůstá se utěšeně, což platí jak pro květiny a bylinky, tak pro zeleninu. Znovu ji "zkontrolovat" mohou zájemci už za týden, při prvním letošním Chlumanském trhu. Ten se uskuteční v sobotu 6. června dopoledne.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena