Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Předpověď nevyšla a tak se opět jelo Kolem kolem

PRACHATICKO – 23/5 2020 - 14:19 – Kdo uvěřil meteorologům, prohloupil a přišel o možnost vydat se už podevatenácté na cykloturistickou projížďku Kolem kolem Netolic.

      

   Text a foto: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ

  

   Kolem kolem Netolic je zřejmě nestarší cykloturistická akce Prachaticka. V Netolicích ji zakládal bývalý starosta Oldřich Petrášek. „Poprvé se akce konala v roce 2001 a to 14. července. Sraz byl u kašny v deset hodin. Akce se konala u příležitosti 100. výročí založení klubu cyklistů v Netolicích na otevření cyklotrasy Historická krajina Netolicka,“ řekla ředitelka netolického muzea Zuzana Leherová.

   Výlet má každý rok jiný cíl a téma. V minulosti už se jelo například na Blata za selským barokem nebo kolem Zlatého potoka na hrad Osule. Okruhy tvoří nenáročné trasy pohybující od 20 do 50 kilometrů a vhodné jsou i pro rodiny s dětmi a méně zdatné turisty. Od změny vedení netolické radnice Kolem kolem Netolic organizuje místní spolek Netolice 3D.

   Letos se Kolem kolem Netolic stalo jednou z prvních akcí, které se v regionu konají po konci vládních restrikcí. Předpověď přitom nebyla vůbec příznivá a celé dopoledne mělo na Netolicku pršet. Meteorologové a zatažená obloha po dešti asi leckoho odradili, ale nakonec se počasí docela umoudřilo.

   A tak se na startu u netolického muzea mohlo sejít třináct cyklistů, ke kterým se pak na trase přidali ještě další. A jelo se směrem na Podroužek a Grejnarov a pak také do Blanského lesa i do Muzea US Army v Dobčicích nebo do Holašovic. Trasa měla nejvyšší bod v nadmořské výšce 621 metrů a nakonec na ni občas i zasvítilo slunce.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena