Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Na výletě na Studené Vltavě v době rouškové

ŠUMAVA - 30. března 2020 - 16:26 - V době rouškové jsou výlety do přírody to nejlepší řešení. Maximálně ve dvou jsou stále povoleny a jsou mimo jiné i balzámem na nervy.

      

   Foto: LADISLAV BERAN 

  

   O víkendu, kdy bylo opět krásně, jsme vyjeli s manželkou za Volary a také do nedalekého Stožce. Vydali jsme se odtud po toku Studené Vltavy k Černému Kříži. Podél kolejí a lesní Vltavskou cestou k lávce nad Studenou Vltavou - černá rašelina a z mokřadů tekoucí řeka z pod Třístoličníku naplnila koryto dost vysoko.

   V Černém Kříži máme štěstí, zastavil tu právě vlak a tak jedeme do Nového Údolí, kde je konec České republiky. Vystoupíme a poděkujeme mašinfírovi Františkovi, že nás svezl. I těmto lidem patří velký dík, že jezdí denně v turnusech i v těchto dnech. Ze zastávky po cestě do Stožce jdeme opět po toku Studené Vltavy. Nikde ani živáčka a před Stožcem se zastavíme u bývalé roty Pohraniční stráže, později cizinecké policie, která dnes zeje prázdnotou.

   Postojíme u stožeckých sádek a kanálem od jezu pak procházíme k hotelu Pstruh. Tady potkáváme kamaráda Petra s přítelkyní. Oba mají roušky a se smíchem mi říkají ahoj - jak vidíš i tady na konci světa máme roušky a láska nám sluší, tak nás vyfoť a pošli to tam. Tak ahoj v lepších časech :)

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena