Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Dvaadvacátý Ples města Prachatic v rytmu disco

PRACHATICE - 19. ledna 2020 - 17:45 - Ples města Prachatic provázely při 22. ročníku v pátek 17. ledna hlavně disco rytmy. Melodie z muzikálu Děti ráje tanečníky doslova nadchly.

      

   Foto: ZDENĚK PŘIBYL A LUKÁŠ KARBULKA

  

   Plesové hosty vítala už v předsálí stylová výzdoba. Dámy si hned u vstupu mohly vybrat svíčku s oblíbenou vůní, například zlatý podzim, vintage nebo ross, pánové si do nadcházejícího večera odnášeli příjemný úsměv hostesek. Hned vedle se prodávaly lístky do tomboly. Na dalších krocích do velkého sálu společenského centra Národní dům nechyběl welcome drink a osobní přípitek šampaňským se starostou města Martinem Malým. Ples, jehož bylo PRACHATICKOnews.cz mediálním partnerem, zahájil osvědčený moderátor prachatických Slavností Zlaté stezky Miroslav Mareš. Předal pak slovo starostovi Prachatic Martinovi Malém. Ten popřál všem příjemný večer a nezapomněl poděkovat spolupracovnicím z odboru kultury radnice i ostatním za přípravu plesu a samozřejmě všem sponzorům.

   Poté už se své role s vervou ujal taneční orchestr Black Tower z Českých Budějovic, složený z profesionálních muzikantů, který svými hitovkami a evergreeny často doprovází vystoupení špičkových zpěváků i mezinárodní pěvecké soutěže. O předtančení - jak jinak, než v rytmu disco - se postarali a zasloužený potlesk sklidili tanečníci a tanečnice skupiny T.A.M. Prachatice. Dva bloky oblíbených písní z legendárního muzikálu Sagvana Tofiho s písničkami Michala Davida Děti ráje spojila čtveřice zpěváků kolem Bořka Slezáčka do jednoho a plesoví hosté si jich na parketu užili dlouze a nadšeně. 

   Oblíbený raut tentokrát rozdělili pořadatelé do dvou křídel na balkoně na "sladký" a "slaný" s řadovou lahůdek. Třeba s medovými popcakes s čokoládou, tartaletkami s citronovou náplní či hruškovým pyré ala Paříž nebo ovocnými špízy k čokoládové fontáně. Na protějších stolech posílila nabídka teplé kuchyně, ale chutnaly i plněné tortily, šunka a lahodné sýry. Pravda je, že po všech dobrotách se takříkajíc rychle zaprášilo a tentokrát se už stoly nedoplňovaly...

   Na parketu byly k vidění většinou mladé páry, ale nechyběli ani zkušení "blonďáci" se svými partnerkami v nejlepších letech. Róby nabízely opravdu pestrou podívanou, od disco modelů po dlouhé večerní. Při svižném tanci jsme s redakčním canonem zastihli například i Hanse Fuchse, dlouholetého šéfa Soumarského spolku z partnerského bavorského Grainetu, s manželkou, a řadu dalších osobností.

   Dvaadvacátý Ples města Prachatic byl dobrou příležitostí k zábavě v probíhající prachatické plesové sezoně, která se přiblížila do své poloviny.  

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena