Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Splněné přání: Vepřové hody v Domově M. Vojtěchy a hospicu

PRACHATICE - 18. ledna 2020 - 15:22 - Klientům prachatického Domova Matky Vojtěchy a hospicu sv. Jana N. Neumanna se ve středu 15. ledna splnilo další přání. Zažili tu vepřové hody.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Přání, při kterém mohli každý podle sebe zavzpomínat na své mladší časy, jim splnili pracovníci obchodního řetězce Kaufland a jeho vlastní masné výrobny spolu s ředitelem hospicu Prachatice Robertem Hunešem a pracovníky Domova Matky Vojtěchy. Naši redakci k tomuto dojemnému okamžiku pozvala sociální pracovnice DMV Markéta Nováková.

   A bylo to opravdu jako zamlada. Na perfektně připraveném společném stole se střídaly hustá, černá zabijačková polévka s kroupami, podle přání jitrnice nebo jelítko se zelím a bramborem, na plátky nakrájený ovar, pečené vepřové maso či skvělá tlačenka. Když bylo třeba, byli klientům k ruce aktivizační pracovníci domova i rodinní příslušníci.

   Zástupci Kauflandu, kteří všechny tyto dobroty v hojném počtu do Domova Matky Vojtěchy a hospicu sv. Jana N. Neumanna dopravili, se přišli nejen podívat jak osazenstvu chutná, ale prohlédli si pokoje v domově, zimní zahradu a vybavení v hospicu a promluvili si s vedením hospicu a domova - vrchní sestrou, sociální pracovnicí, aktivizačními pracovníky a pastorační asistentkou.

   Letošní vepřové hody nejsou prvním splněným přáním klientů Domova Matky Vojtěchy se zvláštním režimem pro osoby s různými druhy demencí, zejména Alzheimerovou chorobou, a také hospicu v Prachaticích. Před dvěma roky se jim splnila i touha přímo v areálu domova si prohlédnout techniku a setkat se se specialisty Vojenské policie. Na návštěvu k nim tehdy před Vánoci přišly i děti z prachatických mateřských škol, takže tu bylo opravdu živo...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena