Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Koledníci Tříkrálové sbírky u starosty Prachatic

PRACHATICE - 8. ledna 2020 - 17:47 - Zimní zahrada Nové radnice v Prachaticích se dnes 8. ledna zaplnila koledníky Tříkrálové sbírky a dospělými vedoucími jejich skupinek.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   "My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám..." zaznělo hned na úvod. Každý z králů se představil, řekl své jméno a co přináší. Starostovi Martinovi Malému přinesli stejný dárek, jako nosí lidem na koledu - cukr, kalendářík na rok 2020 z krásné, zdobené krabičky a pohlednice Prachatic. Starosta pak přispěl na Tříkrálovou sbírku do zapečetěné kasičky.

   Koledníků se Martin Malý ptal, zda jsou lidé v Prachaticích o tříkrálové koledě štědří, a děti mu potvrdily, že jsou. Také všichni věděli, že Tříkrálová sbírka potrvá do 14. ledna a kam půjdou vykoledované peníze. "Jaká je společnost se nejlépe pozná podle toho, jak se stará o lidi hendikepované, nemocné, postižené. Mám zato, že u nás v Prachaticích se najde dost lidí, kteří rádi přispějí a pomohou potřebným," řekl mimo jiné starosta Martin Malý. 

   Ze své radosti, kterou prožívá s Tříkrálovým koledováním, se vyznala Lenka Hanžlová, koordinátorka koledníků. "Nejkrásnější jsou pro mne chvíle, když zazvoníme u dveří a v jejich rámu jako v obraze se objeví rodina, která tam žije. A naproti ní tři králové, kteří přinášejí klid a mír lidem dobré vůle. Jistě je to také o sbírce pro potřebné, ale pro mě jsou tyhle okamžiky setkání s lidmi nejcennější," řekla Lenka Hanžlová.

   Při setkání koledníků se starostou Prachatic zazněla i slova díků vedoucím jejich skupinek. "Patří jim velké poděkování, že se o své koledníky dobře starají a provázejí je," řekla Jana Schwarzová, ředitelka neziskové humanitární organizace Farní charita Prachatice, která Tříkrálovou sbírku organizuje. Podle jejích slov jsou dnes mezi vedoucími skupinek i někdejší malí koledníci Tříkrálové sbírky. 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena