Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Dětská mše půlnoční v kostele sv. Petra a Pavla

PRACHATICE - 26. prosince 2019 - 8:37 - Aktuálně hlavní farní kostel sv. apoštolů Petra a Pavla ve Starých Prachaticích se na Štědrý den v podvečer stal místem dětské mše půlnoční.

      

   Foto: ZDENĚK PŘIBYL a LUKÁŠ KARBULKA 

  

   Sloužil ji vikář od sv. Jakuba Většího v Prachaticích otec Petr. Dětem i jejich doprovodu nejprve vysvětlil, že narození Krista slavíme právě zde, protože kostel sv. Jakuba je v opravě. Pak si vypůjčil od Josefa a Marie jejich děťátko - Ježíška, položil ho do jesliček, spolu s pastuškou ho přikryl houní proti chladu, andělé přinesli světlo, které děti rozmístily kolem jesliček, a pak všichni Ježíškovi zazpívali, aby mu nebylo smutno...

   Mši provázela živá hudba a zpěv, obrovský byl zájem dětí, rodičů i prarodičů - hřbitovní kostel s románskými základy doslova praskal ve švech. Živý betlém tentokrát zastoupil v ohradě před hřbitovem statný oslík, který byl stále při chuti, a malovaní beránci s telátkem. Dopravu řídili šikovní strážníci prachatické Městské policie a víc než polovina z několika desítek přijíždějících aut musela parkovat na louce za silnicí.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena