Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Koncert České písně a jejích hostů k výročí státu

PRACHATICE - 1. listopadu 2019 - 9:45 - Slavnostní koncert sboru Česká píseň a jeho hostů k 101. výročí československého státu hostil 28. října večer velký sál Národního domu v Prachaticích.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Po zpívané české hymně za řízení sbormistra Pavla Buška si vzal slovo starosta Prachatic Martin Malý. Ocenil, že pěvecký sbor Česká píseň se opět ujal oslavy významného výročí československé státnosti. "Sluší se ve sváteční den zavzpomínat," řekl starosta a převážnou část svého vystoupení věnoval úspěchům, kterých město podle něho dosáhlo v uplynulém roce.

   Zmínil například rekonstrukci třiceti koupelen v městských bytech a výměnu výtahů, zvýšení podílu vody z místních zdrojů, opravy a vybavování škol ve městě, přípravu na přestěhování Dřípatky do nevyužívaného pavilonu v ZŠ Zlatá stezka, využívání dotací z Evropské unie a Jihočeského kraje a především první etapu rekonstrukce Plaveckého bazénu v Prachaticích na Sportovně relaxační centrum nákladem 140 milionů korun.

   "Je pravda, že jsme si polovinu těchto prostředků museli půjčit, ale přestavba byla nutná pro zachování životnosti tohoto zařízení. Úvěrové zatížení města letos nebude vyšší, než když jsem funkci přebíral," uvedl Martin Malý a dodal: "Dobrá věc se podařila díky politické odvaze jedenácti zastupitelů, kteří se nebáli do toho jít. Škoda, že nás nepodpořil nikdo z opozice."

   V závěru vystoupení starosta Prachatic připomněl 101. výročí založení republiky i blížící se třicáté výročí 17. listopadu. Smíšený pěvecký sbor Česká píseň pak začal své vystoupení písní Petera Suchoně a Petera Horala Aká si mi krásna, ty rodná zem moja. Jako sólisté se představili Pavel Bušek na klarinet a Daniel Turek na varhany.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena