Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Adventní podvečery v Prachaticích začaly přátelsky

PRACHATICE - 17. prosince 2019 - 10:00 - Setkáním přátel v příjemné předvánoční atmosféře začaly v pondělí 16. prosince v Prachaticích Adventní podvečery. Potrvají až do pátku. 

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Novinku letošního prachatického adventu zahájil smíšený pěvecký sbor Přátelství pod taktovkou sbormistryně Emilie Popielové. Populární sbor Radostné přátelství doplnily přínosné hlasy z Chrámového sboru od sv. Jakuba Většího v Prachaticích. Před novou, svítící svatou rodinou tu zazněly především vánoční koledy, od jímavých až po ty rozverné.

   V druhém rohu poloviny Velkého náměstí poté zasedli za své nástroje a postavili se k mikrofonům členové prachatické kapely JazzNuts. Uznávané Jazzové oříšky opět potěšily adventně naladěné návštěvníky večera svým uměním a přiměly je v chladnoucím večeru také se trochu rozpohybovat. Pěvecký sbor Přátelství i kapelu JazzNuts jsme pro vás vyfotografovali. Na programu bylo dále ještě vystoupení skupiny Vivat Joe!

   Prachatické Adventní podvečery budou pokračovat každý den, od 17.00 do 21:00. Pořádá je parta místních nadšenců, dobrovolníků, a také opozičních zastupitelů, ve spolupráci s odborem kultury, školství a cestovního ruchu zdejší radnice. Město poskytuje stánky, pódium a elektřinu, zajišťuje vylepení plakátů. 

   Za cíl si organizátoři vzali hlavně oživení centra města v adventním čase. Chtějí lidem poskytnout příležitost zastavit se a odpočinout si od vánočního shonu třeba u horkého punče, setkat se s přáteli a známými, dát si něco dobrého na zub. Prostě užít si předvánoční atmosféru trochu jinak, klidněji a v kruhu přátel. Zdá se, že se jim to bude dařit.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena