Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Koncert pod okny ve Vimperku byl příjemným zpestřením

VIMPERK - 21/12 2020 - 8:36 – Zpestřením mlhavého sobotního odpoledne 19. prosince se ve Vimperku stal Koncert pod okny na pěti místech města.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

   

V duchu myšlenky Zákaz hraní v sálech nás nezastaví přijel do Vimperka Žesťový soubor města Plzně, aby občanům zpříjemnil adventní čas nejen vánočními melodiemi. "Vzhledem k současnému štěkotu vládního PESa jsme museli zrušit všechnu kulturu až do konce roku. Ale nevzdáváme se, hledáme další možnosti. Když nemůžou diváci a posluchači k nám, tak my vyrazíme za nimi," uvedl k tomuto nevšednímu projektu ředitel Městského kulturního střediska ve Vimperku Tomáš Jiřička.  

Plzeňští hudebníci spolu s pořadateli rozdělili koncert na pět částí. Začínalo se na Sídlišti Míru za Detvou, jak u prodejny Jednoty místní stále říkají, a pokračovalo v Čelakovského ulici u výměníku, v ulicích Karla Weisse a Boubínské a závěr patřil vystoupení na Náměstí Svobody pod vánočním stromem. My jsme pro vás vyfotografovali první dvě části koncertu.

Žesťový soubor města Plzně tvoří profesionální hudebníci, kteří působí v předních českých operních a symfonických orchestrech. V průběhu vimperského koncertu se představili ve složení Ondřej Michalec a Jan Vitinger - trubky a Jiří Nauš a Petr Fríd - trombony.

Navzdory nevlídnému počasí zvládli všichni interpreti své vystoupení ve špičkové formě, byť v teplých bundách a někteří i s kulichy na hlavách. Za virtuózní přednes vážných skladeb, ale i dixielandových, jazzových a filmových melodií se jim všude dostalo zaslouženého potlesku od posluchačů v oknech i těch přímo "na place". Na Sídlišti Míru, kde si posluchači vyžádali i přídavek, zaznělo spolu s poděkováním na oplátku také přání muzikantům, ať jim to tak krásně hraje i v novém roce!

 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena