Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Druhá neděle adventní v Prachaticích se stánky a koledami

PRACHATICE - 7/12 2020 - 11:51 - Podvečer druhé adventní neděle se na prachatickém Velkém náměstí nesl v poklidu. Už v týdnu se tu objevily stánky, městem opět zněly koledy.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

   

Stylová ohrádka kolem vánočního smrku se v uplynulém týdnu ozdobila s prvním sněhem kresbami dětí s mikulášskými motivy. Už v předstihu pro kabelovou televizi před kamerou Jana Voldřicha ze Studia JVP rozsvítil druhou svíci na adventním věnci místostarosta Prachatic Jan Klimeš. Ten také všem občanům popřál příjemné adventní dny.

Sníh o víkendu rychle roztál, ale ožily už i některé stánky, připravené na náměstí. V jednom z nich se objevila příhodná nabídka teplých a hezkých ponožek z dílny místních podnikatelů, což vzhledem k meteorology ohlášenému pondělnímu ochlazení, bylo rozhodně k věci.

Druhý stánek posloužil přátelům, kteří si chtěli užít adventní čas přímo na tom úplně nejlepším místě pod ozdobeným stromem. Atmosféru citlivě dokreslily vánoční melodie a koledy, které se po městě nesly z ampliónů místního rozhlasu stejně jako o první adventní neděli.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena