Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Dvacátým vánočním stromem je krásný smrk z Libína

PRACHATICE – 18/11 2020 - 16:49 – Prachatice už mají svůj vánoční strom. Je dvacátý v pořadí od velké rekonstrukce náměstí v roce 2000 a jeho výběr se letos velmi povedl.

      

   Text a foto: ZDENĚK A TOMÁŠ PŘIBYLOVI 

  

Letos si prachatické Městské lesy nevybraly vánoční strom z nabídky od občanů, ale sáhly do lesů ve své správě. A vybraly v nich desetimetrový smrk z lokality na Libíně u skládky odpadů. A na Velké náměstí ho dopravili lesníci s dalšími pomocníky i z městské policie dnes dopoledne.

„Výběr nebyl vůbec jednoduchý, protože místní lesy jsou napadeny kůrovcem, takže v této těžké době musíme chránit každý zdravý strom. I přes skutečnost, že vánoční strom bude nižší než v předchozích letech, věříme, že bude dělat radost a navodí tu správnou vánoční náladu,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková. Štíhlý strom je ale rostlý rovně a jeho větvoví je pravidelné a bohaté. Výběr se tak zjevně povedl.



Rozsvěcení stromu však bude poněkud netradiční kvůli omezení kulturních akcí. „Ve čtvrtek 26. listopadu v 17:00 hodin u rozsvíceného stromu bude vánoční natáčení se starostou Martinem Malým a vikářem Petrem Plášilem, kteří strom svátečně rozzáří a zapálí se první adventní svíce, které pan vikář požehná,“ dodala Jiřina Dolejšková.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena