Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Na volarské Čertoviny dorazil i Mikuláš s andělem

VOLARY – 9. prosince 2019 – 9:31 – Společenský sál volarské radnice hostil v sobotu 7. prosince Čertoviny. Ty tu připravilo místní pracoviště domu dětí a mládeže.

      

   Text a foto:  LADISLAV BERAN

  

   V sále volarské radnice proto panovala od rána čertí pohotovost vyhlášená Čertovskou babičkou. Připravovalo se tu totiž to pravé peklo. A ve tři hodiny odpoledne vše vypuklo. Kdo přišel hlavním vchodem a bonbon, či jinou dobrotu, přinesl, byl odměněn po čertech výborným světlem a taky uhelnou šmouhou. Ten kdo šel zkratkou zadem, byl přistižen vysokým čertem Leofášem a ten ho do pytle bral. A potom se již v pekle hrálo vše možné od mariáše až po jízdu na koloběžkách.



   I na hříchy ale došlo. Najednou se stmělo a Lucifer si volal děti, aby jim vyčinil, nebo je pochválil, neb Kniha hříchů nelže. A tak přišlo na zpovídání, slibování i slzička nejednou ukápla. To však trvalo chvilku a pán pekla řekl: „Jejda, to jsem se opět splet, tady ve Volarech jsou děti hodné.“ A vyhlásil diskošku.



   A když se již pomalu nemohlo, neboť ta čertí hudební jízda rychlá byla, přišel čas odpočinku. Tu se pojednou rozsvítilo velké světlo. Zazněla Andělská melodie a anděl přivedl shůry svatého Mikuláše. Básničky, písničky a poklona Mikuláše potěšila a každému dítku něco dobrého dal.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena