Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTOKURZIVA: Také Volary ve stavu nouze zejí velkou prázdnotou

VOLARY – 7/11 2020 - 21:25 – Tak jako ve většině měst naší vlasti, je to stejné i u nás ve Volarech. Naše procházka městem s fotoaparátem ukázala, že i Volary zejí prázdnotou.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

Školy zůstávají zavřené, většina obchodů také a lidé se drží víc doma. Tak tedy nákup, práce a domů. Od sídliště k vlakovému nádraží a přes bývalá kasárna nepotkáte ani živáčka. A počasí je v těchto dnech většinou úměrné datu dušičkového dne, tedy typicky podzimní.

Často narazíte na všudypřítomné zákazy a oznámení o uzavření od knihovny přes kostel svaté Kateřiny Alexandrijské dál k plaveckému bazénu a sportovištím. V hotelu u nádraží upozorňují na okénkový prodej. Nezastavily se práce ani u vlakového nádraží, kde se pokládá nový povrch. Pokračuje i budování nového areálu silničářů.



Potkávám asistenty prevence kriminality, právě šli z obchůzky a i oni konstatují, že ve městě panuje klid, ale i přesto mají práce dost. Ne všichni jsou v době stavu nouze ukáznění. Pokud byste se chtěli někam ve Volarech vydat, tak naším tipem je křížová cesta až nahoru nad město k vyhlídce. Scenérie, které nabízí, stojí za to.

A ještě jeden apel. Nešvarem naší doby začínají být pohozené roušky. Jenže sbírat je hygienici občanům jen tak rukou nedoporučují. Takto volně pohozená ochrana úst může být nebezpečná a vy čuníci, co to tohle děláte, mějte na paměti, že taková rouška může být zdrojem nákazy.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: prachatickoNEWS.CZ, Od roku 2005, Všechna práva vyhrazena