Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Kubohuťská benefice vedla už potřetí až na vrcholky hor

KUBOVA HUŤ – 21/9 2020 - 8:50 – Na sjezdových tracích na Kubově Huti se o víkendu už po třetí uskutečnila kubohuťská benefice nazvaná Až na vrcholky hor.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN 

  

Na sjezdovce s názvem Školní mezi Bázumkými Lakami a Obrovcem po dvou letech opět zněla hudba několika žánrů, nechybělo mluvené slovo, prezentace Šumavy a zpestřením byl silově vytrvalostní trojboj v zajímavých disciplinách.

Programem provázel moderátor Vojtěch Jirkovský a zahájila ho skupina Trnky Boys z Vimperka - Jirka, Laco, Milan a Karel působí na hudební scéně již 35 let a hrají hlavně country. Historik Ladislav Čepička z Vimperka zajímavě mluvil o Zlaté stezce, která procházela i Kubovou Hutí.



Kamarádi z pískoviště přinesli zejména folkovou hudbu a připomněli dobu Porty, Slunovratů a dalších festivalů tohoto žánru. Poté promluvil i ředitel šumavského národního parku Pavel Hubený, a to nejen o kůrovci, ale i o Boubínu a jeho pralese. Skupina Goji zahrála pro změnu eko, ezo, bio, free – folkové zhudebnění básní v životě i povšechném lidství. Toto hudební seskupení z Hradce Králové se zpěvačkou Bárou Petříčkovou nadchlo.



Volarská fotografka Lucie Rambousková pak po dvacáté hodině přivezla prezentaci fotografií ze Šumavy a její jízda čtyřmi ročními období byla úchvatná. Představila třeba známé šumavské hory jako Pancíř, Luzný nebo Plechý a Třístoličník i údolí plná mlh. Na jejích fotografiích nechyběly ani řeky Vydra, Křemelná, Vltava nebo Lipno. Závěr programu pak patřil skupině N.a.vostro a byl to mazec, protože jejich keltský styl publikum ve velkém chladu zahřál.

Dodejme, že v silovém trojboji, který program provázel, vyhrál v dětské kategorii nadějný vimperský fotbalista David, mezi ženami paní Dana a mezi muži to byl pan Míra. Třetí ročník benefice Až na Vrcholky hor se vydařil a na závěr dodejme, že výtěžek ze vstupného putuje do Domu klidného stáří v Pravětíně. 

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena