Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Sklepům radnice vládla stovka skvělých vín, sýry a ryby

PRACHATICE - 7/9 2020 - 11:26 - Husarský kousek se v covidové době podařil o víkendu v Prachaticích organizátorům eno-gastronomických přehlídek Sýry a víno a Ryby a víno.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Však se také na adresu podnikatele MIKO - Michala Kočana, hlavního organizátora přehlídek, kterým v pátek 4. září a v sobotu 5. září patřily historické prostory arkád, sklepů a Radničního sálu ve Staré radnice v Prachaticích, snesla řada upřímných díků. Jak od ministra zemědělství ČR Miroslava Tomana, který nad nimi převzal záštitu, tak od všech spolupracujících organizací a spolků po spoluorganizátora přehlídek Město Prachatice. Byla to už 17. národní přehlídka Sýry a víno a 15. ročník eno-gastronomické přehlídky Ryby a víno. Při zahájení, při němž nechyběli tradiční hosté ze Senátu a Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, se opět uskutečnila dražba archivních vín a ceněného sýru ve prospěch Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.

Návštěvníci podvečerních a večerních přehlídek mohli ochutnávat více než stovku vín od 16 českých a moravských vinařství a také půl stovky lahodných sýrů z 11 tuzemských mlékáren a jedné zahraniční. Kuchařské studio připravil tým Karla Jarmara z Vodňan a ochutnávku přímo na místě vedl kuchař Jiří Okoun. Podával se například pečený kapr, amur na uzeném másle, candát pečený s houbovou omáčkou nebo pstruh s tymiánem a rozmarýnem. Ostatně - houby "rostly" i v mechu přímo v arkádách...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena