Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Chlumanské loučení s létem provázel déšť i dobrá nálada

CHLUMANY - 30/8 2020 - 17:41 - Loučení s létem v Chlumanech v sobotu 29. srpna zmoklo. Rybářům to dopoledne v areálu U rybníka ani moc nevadilo a odpoledne tu i tak bylo veselo.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL a KATEŘINA PUDIVÍTROVÁ 

  

Dopoledne tu patřilo rybářským závodům. Déšť tančil po hladině rybníka vroubeného rákosím s "doutníky" a zkrápěl rybářské stany, úkryty a deštníky. Nálada mezi "tichými blázny" však bylo dobrá, i když si chlumanské ryby dávaly trochu na čas. Všichni se v dobrém pobavili, když jednomu z nich uplaval špatně upevněný prut skoro doprostřed rybníka a mladý rybář musel chtě nechtě do vody a pak samozřejmě pod deku...

Drobné rybí úlovky putovaly hned do vody, a tak se nám podařilo při naší dopolední návštěvě "vyportrétovat" jen jednoho, ale zato pěkného lína. Ten neskončí na pekáči ani jako návnada na dvoumetrového sumce na Lipně, ale prý bude ozdobou zahradního jezírka. Pořádnou rybu jsme viděli až na snímcích chlumanské starostky Kateřiny Pudivítrové - kapra o váze 4,5 kilogramu ulovil mladý rybář a stal se tak vítězem dětské kategorie. Pěkný šupináč putoval zpátky do rybníka. Všichni úspěšní rybáři dostali zajímavé ceny.

Volnočasové odpoledne pro celou rodinu vzdor drobnému dešti patřilo dětským hrám, soutěžím, i dobrému jídlu a pití, stejně jako prohlídce lesknoucích se automobilových a motocyklových veteránů. Pekelný rachot, křik a salvy smíchu se pak dlouho ozývaly z pestrobarevného hřiště, když v něm nastoupily dva týmy dospělých k nafukovacímu lidskému fotbalu. Každou chvíli jsme čekali, že začnou při líté bitvě praskat kosti, ale bylo to vlastně bezpečné.

Fotbal pak udělal přestávku, když do areálu přijela dvě auta dobrovolných hasičů z Vlachova Březí. Děti i rodiče obdivovali plnou výbavu jejich zásahového vozu a šikovnost hasičů. Trochu zmoklé, ale hodně zábavné chlumanské odpoledne pak pokračovalo až do večerní hudební zábavy...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena