Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Akce Vimperáci si pomáhají děkovala a opět pomáhala

VIMPERK - 24/8 2020 - 11:01 - Letní happening Vimperáci si pomáhají byl v sobotu 22. srpna poděkování všem za statečnost a pomoc v koronavirové krizi. A znovu pomáhal dobré věci.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: ZDENĚK PŘIBYL a TOMÁŠ JIŘIČKA  

  

Happening uspořádalo Město Vimperk prostřednictvím Městského kulturního střediska a spolku MISSION jako dík všem, kteří v rámci facebookové skupiny Vimperáci si pomáhají, která se spontánně zformovala na sociální síti v době nejtužší koronavirové krize, nezištně šili roušky, pomáhali sousedům, nakupovali seniorům, balili pečivo v supermarketech, podporovali vimperskou nemocnici a Domov pro seniory v Pravětíně či byli jinak užiteční. Do přípravy akce v letním kině se aktivně zapojila řada vimperských spolků, organizací i podnikatelů množstvím nápadů. A to se skvěle osvědčilo.

Návštěvníci mohli například přispět do sbírky pro dvouletého vimperského Matyáška, který trpí mozkovou obrnou - kasičky byly rozmístěné v celém areálu, kam byl vstup zdarma. Nebo mohli podpořit obnovu kapličky v Brantlově Dvoře. A samozřejmě se mohli také výborně bavit. Pro děti byly připraveny soutěže a tvůrčí dílny, nechyběla pohádka divadla Studna O Všudybylovi, kterou jako součást Vimperského kašpárka ztvárnil populární všeuměl Pepíno. Na pódiu se pak střídaly kapely G-rock, Veronika Spiegelová & Naboso, Lucky Brew, Narttu a závěr patřil stálici české populární hudby Anně K, která k naší radosti také překonala několik těžkých životních zkoušek.

Pozornosti návštěvníků sobotního odpoledne se těšila i soutěž O vimperskou buchtu. Ochutnávaly se vzorky a hlasovalo se vhozením knoflíku do zavařovací sklenice. Zástupci naší redakce prý nejvíce chutnala rebarborová, i když normálně je spíš na borůvkovou, která také nechyběla. Kdo chtěl, mohl se také zamyslet, ale hlavně zasmát, nad kolážemi grafika Tomáše Břínka, který si říká TMBK, na téma covid-19. Zkrátka - dobrá věc se opět podařila.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena