Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Kvildská historická slavnost se koupala v letním slunci

KVILDA - 3/8 2020 - 8:10 - "Čeká na vás v sobotu 1. srpna Kvildská historická slavnost plná zábavy a zajímavostí," slibovala pozvánka Jihočeské centrály cestovního ruchu.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Pozvánka nelhala. Po celé sobotní odpoledne mohli návštěvníci za krásného letního počasí zavítat do historie tohoto koutu Šumavy od starého Říma po nedávnou současnost a zároveň poznat zábavnou formou zajímavé česko-bavorské projekty i lidové tradice. A také nahlédnout do života lidí Kvildy a Bučiny a nadechnout se čistého vzduchu ve volné přírodě.

My jsme pro vás vyfotografovali také několik kulturních vystoupení včetně Mladé dudácké muziky ze Strakonic a šramlu od bavorských sousedů, sledovali jsme červeného českého a modrého bavorského lva, poučili jsme se, jak zvládnout jazyk sousedů, tedy češtinu a němčinu, fandili jsme dětem, které s hrací kartou plnily na trase úkoly, třeba podojit kravičku, prošli jsme se Kvildou, byli jsme také hosty v táboře římské Desáté legie, která jako jediná pod vedením Gaia Iulia Caesara překročila Dunaj na jeho levý břeh a utkala se s Germány, také jsme obdivovali dřevořezby Jiřího Nekoly, nahlédli do starší i novodobé části muzea a s úctou prohlíželi staré podmalby na skle v novém muzeu. A vás teď zveme na stejnou procházku.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena