Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Černobílé Prachaticko: Prachatice byly městem motokár

PRACHATICE - 4/7 2020 - 17:58 - Před nějakými zhruba čtyřiceti lety byly Prachatice městem motokár. Z fotografického archivu Zdeňka Přibyla vám nabízíme reportáž, která to dokazuje.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Snímky jsou z Mistrovství ČSSR A motokár, které Prachatice hostily 12. června 1976. Na startu byl v první řadě a pak také první v cíli prachatický závodník Milan Šimák. Jemu po boku na stříbrném stupínku stál rovněž prachatický jezdec Václav Dostál. Zájem lidí, malých i dospělých diváků, o závody byl obrovský. Na tribuně nechyběli ani představitelé města a okresu.

O čtyři roky později získal Milan Šimák jako historicky první Čech oficiální titul šampióna v sérii zastřešované FIA. To když se v roce 1980 v Olomouci stal mistrem Evropy motokár ve třídě C2 do 125 cm³. Svou vítěznou motokáru z tohoto mistrovství Evropy prý pořád má. Motokárám zůstal věrný a už řadu vítězí i ve světě jako konstruktér motokárových podvozků MS Kart. "Za konstruktéra a technika jsem se vždy považoval víc, než za závodníka, ale i to se nakonec dařilo," řekl nedávno novinářům Milan Šimák, který první motokáru sestrojil spolu s bratrem už ve svých čtrnácti letech.

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena