Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  FOTO: Senioři hrají na předvánoční notu v muzeu loutky

PRACHATICE - 28. listopadu 2019 - 10:30 - Z vánočních dekorací od 24 tvůrců z řad prachatických seniorů můžete vybírat dárky na výstavě v prachatickém muzeu loutky. Do pátku včetně.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

   Je jich opět plné klenuté divadélko i přilehlá chodba v přízemí Muzea české loutky a cirkusu na Velkém náměstí v Prachaticích. Totiž vánočních dekorací i praktických dárků z dílny prachatických seniorů. Jako každý rok touto dobou se na druhou velkou výstavu v roce (první dělají vždy k velikonocům) připravili pečlivě. A otevřeli ji slavnostně ve středu 27. listopadu dopoledne. Výstava je prodejní, přijďte se podívat a nakoupit ještě ve čtvrtek a v pátek od 9:00 do 16:00 hodin.   

   Účastníky vernisáže potěšil smíšený pěvecký sbor Radostné přátelství pod vedením sbormistryně Emílie Popielové. A překvapil je také hned několikrát. Hned první písní na vánoční notu rozezpíval všechny přítomné a přidal tentokrát i veselou píseň o předvánočních úkolech pro muže a jak to pak celé dopadlo. Vernisážové hosty pozdravil starosta Prachatic Martin Malý, ocenil um a šikovnost nestárnoucích tvůrců a popřál všem hezké Vánoce.

   Podle slov Zdenky Hrůzové mají návštěvníci výstavy letos v nabídce i různá provedení krásných a teplých šál, které pletla nevidomá Maruška Mrázová speciální technikou na hrábích. Celý výtěžek z šálového prodeje poputuje na rekonstrukci prostorů v Domě na křižovatce prachatické společnosti KreBul, která také často hostí aktivity seniorů. 

 

   Klasikou jsou na výstavě zdobené perníčky s nejrůznějšími motivy, stylizovaní vánoční kapříci a bohatě zdobené adventní věnce z chvojí a letos nás zvlášť zaujaly a potěšili ze dřeva vyřezávaní čertíci a andílkové...

 
 

FOTOREPORTÁŽE

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena